PowerPlay Manager online handball manager е бесплатна ракометна игра. Креирајте свој ракометен тим и остварете го својот сон да водите некој ракометен клуб. Исборот на вистинските играчи и тактики, креирањето на вистинската постава и подесувањето на тренингот на играчите се клучот за успех во играта. Покрај тоа, ќе бидеш одговорен за градење на арена и објектите за тимот и, се разбира, менаџирање со финансиите. Доколку ова го направиш како што треба, ќе бидеш поуспешен од останатите менаџери во светот.

Играта не бара некакви инсталации, јак компјутер или брза конекција и можете да ја играте бесплатно. И освен тоа можете да ги пратите игрите на вашиот тим во живо.